Het nieuwe management van Autogroep Twente stelt zich voor! 1 juli 2022

Het management van Autogroep Twente gaat veranderen

Al jaren is Gerben Lesscher algemeen directeur van Autogroep Twente. Dat zal ook wel even zo blijven. Toch is het tijd dat de opvolging van het familiebedrijf ook voor de toekomst wordt verzekerd. In dit artikel stellen wij graag aan jullie de aandeelhouders voor.

Van jonge entrepreneur naar lease-leider

Geboren tussen de auto’s en met een grote passie voor het vak is één ding zeker: Maik Jansen kent de automarkt als geen ander. Op jonge leeftijd werkte hij mee in het autobedrijf van zijn familie, waardoor hij onze directeur Gerben Lesscher heeft leren kennen. “Beter nog,” stelt Maik, “ik verkocht hem op zeer jonge leeftijd al auto’s met mijn vader en broers!”

Om van zijn passie zijn toekomstige beroep te maken heeft hij de studie bedrijfskunde aan de IVA Driebergen gedaan. In 2012 kwam hij weer in contact met Gerben en kon hij meteen aan de slag bij Autolease Twente.

Zodoende is hij inmiddels al 10 jaar werkzaam binnen onze organisatie, waar hij sinds 2018 voor 50% aandeelhouder is. “Ik heb de dagelijkse leiding bij Autolease Twente en onze Duitse vestiging ALM Leasing. Door de jaren heen hebben we een sterk, ambitieus team gevormd, dat het verschil maakt door maatwerk te leveren. We hebben namelijk alle leasevormen in huis, die ervoor zorgen dat we een leasevloot van ruim 2.000 leasecontracten in Twente hebben rijden. Naast autolease hebben we tegenwoordig ook Autohuur Twente, met een huurvloot van ruim 200 auto’s en bussen, waardoor we elke klant van dienst kunnen zijn.”

Maik kijkt terug op mooie jaren, maar ziet ook uit naar de toekomst. “Ik voorzie dat de toekomst vele duurzame ontwikkelingen met zich meebrengt en vraagt om grote veranderingen. Maar één ding weet ik zeker: wij zijn er klaar voor!”

Van autopoetser naar algemeen management

Op zijn vijftiende is Erwin Bolk begonnen in de autowereld als parttime autopoetser. Kort daarna is hij begonnen als auto-opknapper, waarna hij ingeruilde occasions ging verhandelen. Zodoende kon hij zijn studie en vrije tijd bekostigen. Na het behalen van zijn studie ‘Small Business Retail Management’ werd hij verkoopadviseur. Hij groeide door tot senior-verkoper en werd uiteindelijk bedrijfsleider.

“Na een kop koffie met Gerben en Jorrit heb ik in 2015 de overstap gemaakt naar Autogroep Twente. Hoewel het niet mijn bedoeling was per direct aan een andere carrière te beginnen binnen de automotive had ik er zo’n goed gevoel bij dat ik de uitdaging ben aangegaan,” vertelt Erwin. “Ik ben nog steeds trots op deze keuze.”

Erwin ziet Autogroep Twente als een innovatief en actief mobiliteitsbedrijf, dat kansen in de markt ziet. “Samen met ons gepassioneerde en leuke team van hardwerkende collega’s zorgen we voor een gemoedelijke sfeer op de werkvloer en streven we ernaar onze klant volledig te ontlasten.”

Van bijbaan tot bedrijfsleider

Jorrit Holtkamp is handelaar in hart en nieren. Sinds zijn vijftiende is hij werkzaam in de autobranche. Hij is begonnen bij BMW Smudde. Auto’s poetsen buiten schooltijd. Na het afronden van zijn opleiding is hij begonnen als autoverkoper. 

Jorrit vertelt: “Gerben heeft me in 2008 benaderd voor een baan als verkoper bij Autogroep Twente. Ik ben deze uitdaging met veel enthousiasme aangegaan. Ik ben hierbij begonnen in ons filiaal in Harbrinkhoek en ben daar doorgegroeid tot bedrijfsleider. In 2013 zijn we overgegaan naar ons nieuwe pand aan de Holtersweg 101 in Hengelo. Hierdoor hebben wij ons succes verder kunnen uitbouwen.” 

Sinds 2018 houdt Jorrit zich bezig met inkoop in Europa en de Duitse vestiging. “Vraag en aanbod bij elkaar brengen is waar ik mij op richt, daarmee zorgen we voor een aantrekkelijk aanbod voor onze klanten”. In het autobedrijf richt Jorrit zich op de daadwerkelijke in- en verkoop. Erwin richt zich meer op het optimaliseren van financiële en organisatorische processen. Samen zijn ze met Gerben Lesscher aandeelhouder bij het autobedrijf.

HomeNieuwsHet nieuwe management van Autogroep Twente stelt zich voor!