Onderzoek onthult: SUV’s favoriete caravantrekkers 22 februari 2024

Jaarlijks peilt campingspecialist ACSI de voorkeuren van ongeveer 4.000 caravaneigenaren om te achterhalen hoe zij het liefst op pad gaan. Wat blijkt? De top 10 favoriete caravan trekauto’s bestaat in Nederland vrijwel volledig uit SUV’s. Opvallend is dat de ondervraagden steeds vaker kiezen voor jongere en schonere voertuigen. Zo rijdt 6,5% van de nieuwe caravantrekkers inmiddels volledig elektrisch.

Waarom zijn SUV’s zo geliefd bij caravanbezitters?

Het belangrijkste criterium voor een trekauto is dat deze sterk en zwaar genoeg moet zijn om een caravan te kunnen trekken. Gecombineerd met het feit dat een groot deel van de caravanbezitters wat ouder is, en dus de voorkeur geeft aan een hogere instap. Dit verklaart dat de SUV een favoriete keuze is voor caravaneigenaren.

Steeds jongere en zuinigere caravan trekauto’s

Gemiddeld genomen zijn de auto’s van caravanbezitters nog geen vijf jaar oud. Dat is een stuk jonger dan het gemiddelde wagenpark in Nederland: twaalf jaar. Niet alleen worden de auto’s van caravanbezitters steeds jonger, ze worden ook steeds milieuvriendelijker. In 2023 was 6,5% van de nieuwe caravantrekkers volledig elektrisch. Een flinke stijging ten opzichte van 2022, toen dit nog maar 2% was. Ongeveer 33% van de nieuw aangeschafte caravantrekkers is zelfs hybride. Diesel verliest terrein in Nederland: het aandeel is gedaald naar 1,6%. Zo worden de caravan trekauto’s steeds jonger en zuiniger. Het contrast met Duitsland is hierin opmerkelijk. Bij onze oosterburen rijdt maar liefst 80% van de caravantrekkers op diesel.

Voorbeelden van geschikte SUV caravantrekkers

De Hyundai Tucson, uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar in 2021, is een uitstekende keuze voor caravanliefhebbers. Verkrijgbaar in diverse Hybride motoren. Daarnaast zijn er nog meer caravantrekkers die populair zijn onder caravaneigenaren, bijvoorbeeld Kia Sportage of de volledig elektrische Hyundai IONIQ 5 (verkozen tot Trekauto van het Jaar in 2022). In een persoonlijk gesprek gaan onze verkoopmedewerkers graag met je in gesprek om te kijken welke caravantrekker het beste past bij je wensen en behoefte.

Ons aanbod SUV caravantrekkers

Ben je geïnteresseerd in een SUV die eenvoudig én zuinig jouw caravan kan trekken? Voor meer informatie over de juiste SUV, die past bij je wensen en behoeften, helpen onze verkoopmedewerkers je graag met persoonlijke hulp op maat. Kom langs in onze showroom in Almelo (Harbrinkhoek), Hengelo of Enschede om de kracht van de SUV zelf te ervaren.

Meer weten?
HomeNieuwsOnderzoek onthult: SUV’s favoriete caravantrekkers