Subsidie op elektrische auto’s in 2022 3 januari 2022

Een nieuw kalenderjaar is begonnen, en dat betekent dat er weer subsidie beschikbaar is voor de aanschaf van een elektrische auto. Koop of lease je als particulier in 2022 een elektrische auto? Dan krijg je tot € 3.350,- subsidie als je kiest voor een nieuwe auto. Ga je liever voor een tweedehands EV? Dan krijg je € 2.000,- subsidie.

De voorwaarden voor subsidie

Wil je in 2022 profiteren van subsidie bij de aanschaf van een elektrische auto, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

De voorwaarden voor subsidie op een EV zijn:

  • De auto is 100% elektrisch (dus geen plug-in hybride)
  • De auto is aangeschaft door een particulier
  • De elektrische auto kost maximaal € 45.000,-
  • Je dient jouw subsidieaanvraag zelf in binnen 60 dagen na datum van ondertekening van de koop- of leaseovereenkomst
  • De auto staat minimaal 3 jaar onafgebroken op naam van de aanvrager
  • De actieradius van de elektrische auto is minimaal 120 kilometer
  • Gebruikte elektrische auto is gekocht bij een autobedrijf

Wil je meer weten over de voorwaarden? Bekijk dan de Subdidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Ook subsidie in combinatie met private lease

De subsidieregeling voor elektrische auto’s is er alleen voor particulieren. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor koop of lease. Kies je dus voor een elektrische auto in combinatie met private lease? Ook dan kun je tot € 3.350,- subsidie krijgen. Het subsidiebedrag ontvang je dan gedurende vier jaar, maandelijks op je rekening.
Kona ev fl

Geen wegenbelasting en voordelig opladen

Behalve de subsidie bij de aanschaf van een EV, profiteer je nog van veel meer financieel voordeel. Stap je nu over op elektrisch rijden, dan betaal je sowieso tot 2025 geen wegenbelasting voor jouw auto. En wat te denken van de brandstofkosten? Het opladen van jouw auto is vele malen goedkoper dan een volle tank aan de pomp. Zeker als je toch al zonnepanelen op jouw huis hebt liggen. Dan is opladen wel heel voordelig.

Ruim aanbod auto’s dat in aanmerking komt voor subsidie

De auto die je aanschaft mag niet meer kosten dan 45.000 euro, anders kom je niet in aanmerking voor subsidie. Dat maximale bedrag geldt zowel voor een nieuwe als een gebruikte EV. Bij Autogroep Twente hebben we een ruime voorraad elektrische auto’s die in aanmerking komen voor de subsidieregeling van 2022. Zo kunnen we de nieuwste Hyundai Kona Electric leveren vanaf 33.995 euro. Ook hebben we een ruime voorrad gebruikte EV’s. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Bekijk onze actuele voorraad elektrische auto's
HomeNieuwsSubsidie op elektrische auto’s in 2022