Nieuwe Tucson prijzen en uitvoeringen. 14 december 2020

Hyundai introduceert nieuwe Tucson.

Standaard voorzien van 1.6 turbomotor met (mild) hybridetechniek.

Hyundai heeft alle details bekend gemaakt van de nieuwe Tucson die alweer zijn 4e generatie in gaat.
De ruime familie-SUV verschijnt vanaf medio januari 2021 in de showroom en zal verkrijgbaar zijn vanaf € 34.995. Dit is de Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 48V in i-Motion-uitvoering. De vanafprijzen van de Tucson 1.6 T-GDI Hybrid (i-Motion-uitvoering) en Tucson 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid (Comfort) zijn respectievelijk € 37.995 en € 43.995.

De instapversie i-Motion uitgerust met onder meer 17-inch lichtmetalen velgen, elektrisch inklapbare buitenspiegels, cruise control met snelheidslimiet, Digitale Radio (DAB+), een volledig digitaal instrumentenpaneel (10,25 inch) en een achteruitrijcamera.

Ik wil graag meer informatie

 

Comfort en topversie Premium

De Comfort-uitvoering voegt daar onder meer een 10,25-inch multimediascherm met navigatie, Hyundai Bluelink met smartphone-app, LIVE Services, centrale deurvergrendeling met keyless entry en startknop, volledige LED-verlichting aan de voorzijde, privacy glas en verwarmbare voorstoelen aan toe. De topversie Premium is voorzien van 19-inch lichtmetalen velgen, lederlook stoelbekleding, verwarmbare stoelen, Blind-spot View Monitor (BVM), Remote Smart Parking Assist (RSPA, niet op MHEV) en elektrisch verstelbare voorstoelen met stoelverwarming en ventilatie.

Connectiviteit en technologie

De volledig digitale cockpit van de nieuwe Tucson bestaat uit een 10,25-inch instrumentencluster en een 10,25-inch Multimediascherm met navigatie. Beide schermen zijn volledig te personaliseren. Het kleurenthema van de digitale cockpit verandert bijvoorbeeld afhankelijk van de gekozen rijstand. Hyundai biedt met het infotainmentsysteem tevens de nieuwste Bluelink Connected Car-diensten, zoals Connected Routing, Last Mile Navigation, live parkeerinformatie en een nieuwe functie voor gebruikersprofielen. Klanten kunnen hun voertuig lokaliseren, op afstand ver-/ontgrendelen en informatie over het brandstofpeil bekijken via de Bluelink-app.

Zeer indrukwekkend is de grille met zijn futuristische ‘Parametric Hidden Lights’. De nieuwe Tucson is het eerste Hyundai-model in Europa dat is uitgerust Hidden Lighting-technologie. Wanneer de verlichting is uitgeschakeld, lijkt de grille te zijn voorzien van donkere, geometrische patronen, zonder zichtbaar verschil met de geïntegreerde LED-dagrijverlichting. Ook de achterlichtunits van de nieuwe Hyundai Tucson zijn voorzien van Hidden Lighting. Die verschijnen als driehoekige delen aan weerszijden van de achterlichtunits en strekken zich horizontaal uit.

Geëlektrificeerde aandrijflijnen

De zogenoemde ‘power-of-choice’-benadering voor de nieuwe Tucson houdt in dat de koper de aandrijflijn kiest die het best past bij zijn of haar levensstijl. Hyundai biedt voor de nieuwe Tucson het meest uitgebreide geëlektrificeerde motorengamma aan in zijn klasse, met keuze uit de 48V mild hybrid-technologie een hybride- en plug-in hybride-versie.

De hybride-versie van de Tucson heeft een nieuwe 1,6-liter T-GDI Smartstream benzinemotor, een 44,2 kW sterke elektromotor, een 1,49 kWh lithium-ion-polymeerbatterij en een zestrapsautomaat. Met een systeemvermogen van 169 kW (230 pk) is dit de op-een-na sterkste aandrijflijn in het gamma.

De 1,6-liter T-GDi Smartstream-motor in de Hyundai Tucson Plug-in Hybrid krijgt assistentie van een 66,9 kW sterke elektromotor met een maximumkoppel van 304 Nm, gevoed door een 13,8 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. Samen leveren de krachtbronnen een vermogen van 194,5 (265 pk) en 350 Nm aan maximumkoppel. Deze aandrijflijn biedt een elektrische actieradius tot aan 56 km (WLTP, voorlopige waarde*) – een van de grootste in dit segment. De automatische transmissie (6AT) en de standaard vierwielaandrijving garanderen een soepele vermogensafgifte en sublieme tractie.

Hyundai levert ook een aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie. Dit is een 1,6-liter T-GDI Smartstream-benzinemotor met 110 kW (150 pk) vermogen en voorwielaandrijving in combinatie met een Intelligent Manual Transmission met zes versnellingen (6iMT) of een zeventrapsautomaat (7DCT).

Nog meer interieurruimte

Hyundai bouwt de geheel nieuwe Tucson op een eveneens geheel nieuw platform. Dit heeft niet alleen geresulteerd in dynamischere proporties, maar ook in een veel ruimer interieur. De Tucson is ten opzichte van de vorige generatie 20 millimeter langer, 15 millimeter breder en de wielbasis is met 10 millimeter toegenomen. Daardoor is de SUV ruimer dan ooit tevoren.

Passagiers achterin genieten van 26 millimeter extra beenruimte. Dit is bereikt door een slimme plaatsing van technische aandrijfcomponenten, zoals een batterij onder de achterbank. Afhankelijk van de motorisering is de bagageruimte vergroot met 45 tot 103 liter inhoud. De bagageruimte meet nu 616 of 1.795 liter inhoud met neergeklapte achterbankleuning voor de hybride versie.

Afmetingen:

  • Lengte: 4.500 mm (+20 mm)
  • Breedte: 1.865 mm (+15 mm)
  • Hoogte: 1.650 mm (+5 mm)
  • Wielbasis: 2.680 mm (+10 mm)
  • Overhang vóór: 895 mm
  • Overhang achter: 925 mm
  • Beenruimte achterin: 996 mm (+26 mm)

Bagageruimte:

Minimale (achterbank rechtop) en maximale bagageruimte-inhoud (achterbank neergeklapt):

  • Benzine 48V: 577-1.756 liter
  • Hybride: 616-1.795 liter
  • Plug-in Hybride: 558-1.737 liter

Veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Tucson is een van de veiligste auto’s in zijn klasse, met een uitgebreide reeks bestuurdersassistentiesystemen en veiligheidsvoorzieningen. Zoals Remote Smart Parking Assist (RSPA), waarmee de auto zelfstandig kan parkeren in moeilijke bereikbare parkeerplekken. Highway Driving Assist (HDA, alleen in combinatie met automaat) houdt de auto binnen de lijnen van de rijstrook en past indien nodig de snelheid aan de maximaal toegestane snelheid en op naderende bochten op basis van data in het navigatiesysteem aan.

Negen exterieurkleuren

Hyundai levert de nieuwe Tucson in negen opvallende exterieurkleuren, waaronder drie volledig nieuwe tinten: Shimmering Silver, Amazon Gray en Teal Blue. Elke exterieurkleur is leverbaar in combinatie met een dak in de contrasterende kleur Phantom Black of Dark Knight.

HomeNieuwsNieuwe Tucson prijzen en uitvoeringen.