Lang leve caravanbezitters in de e-transitie! 27 februari 2023

elektrische trekauto

Uit het jaarlijkse ACSI FreeLife magazine Trekauto-onderzoek onder bijna vijfduizend caravanbezitters blijkt dat ruim 5% van de Nederlandse caravanbezitters rijdt in een elektrische trekauto. Zij lopen hiermee ver voor op het gemiddelde Nederlandse wagenpark, waar dit getal op 2,8% ligt.

Steeds meer elektrisch, steeds minder fossiel

De opmars van de elektrische auto is niet te stuiten en caravanbezitters trekken de kar. Het marktaandeel van caravanners met een elektrische auto steeg van 0,15% in 2021 naar 5,24% in 2022. Het aandeel van dieselmotoren daalde van 28,3% naar 19,23%. Een forse vermindering, maar nog altijd ver boven het landelijk gemiddelde van 11%. Ook de benzinemotor verliest terrein en is nog in 68,15% van de caravantrekkers te vinden.

Het liefst een jonge auto voor de caravan

Uit het ACSI FreeLife magazine Trekauto-onderzoek komt ook naar voren dat caravanbezitters in relatief jonge auto’s rijden. Iets meer dan de helft van alle auto’s is niet ouder dan vijf jaar en 87% is niet ouder dan tien jaar. Ook hier lopen caravanbezitters voor op doorsnee Nederland. De gemiddelde leeftijd van het totale personenautobestand is 11,4 jaar.

Caravanbezitters schaffen hun auto vaak nieuw aan (40%). En in het geval zij toch kiezen voor een tweedehands model gaat het alsnog om een relatief jong exemplaar van gemiddeld 3,8 jaar oud.

Ervaringen uit onze praktijk

Hyundai Elektrische Trekauto's

Wij wisten al langer dat caravanbezitters vooroplopen in de transitie naar elektrisch rijden. Zo was de hybride Hyundai Tucson trekauto van het jaar 2021 en de Hyundai Ioniq 5 trekauto van het jaar 2022! Met de nieuwe Hyundai Ioniq 6 hebben we weer een uitstekende elektrische trekauto in ons assortiment. Die hebben allebei een grote actieradius en behoorlijk wat trekkracht. Wat wil je nog meer?

Veel van onze klanten die met een caravan op vakantie gaan, kozen enkele jaren geleden bewust voor een Hyundai TUCSON of een KONA Hybrid, omdat dit hybride modellen zijn. De e-transitie is dus al een tijdje aan de gang. Dankzij de steeds beter wordende volledig elektrische modellen wordt de overstap steeds makkelijker te maken.

Dat je rijdend in een Hyundai Ioniq 5 prima op vakantie kunt met je caravan, heeft onze klant Mark Boer aangetoond. Hij maakte er een compleet testverslag van, dat je hier kunt vinden.

Ben jij ook een vooroploper?

We snappen het meteen als je nieuwsgierig bent geworden na deze verhalen uit de praktijk. Maar je gaat natuurlijk niet zomaar een elektrische auto kopen als je nog niet weet hoe dat gaat met je caravan. Daarom raden we je aan om eerst eens een elektrische auto te huren. Zo kun je op je gemak ervaren hoe het werkt met laden en rijden. We helpen je graag om bij te dragen aan de e-transitie!

HomeNieuwsLang leve caravanbezitters in de e-transitie!