IONIQ6 World car of the year! 6 april 2023

IONIQ6 van Hyundai sleept drie titels in de wacht:

  1. World Car of the Year;
  2. World Electric Vehicle
  3.  én World Car Design of the Year.

IONIQ 6 is onderscheiden met drie World Car Awards op de New York International Auto Show. Elektrische streamliner is tweede IONIQ-model op rij dat drie grote World Car Awards wint: de IONIQ 5 deed dat al in 2022.

Meer informatie opvragen

IONIQ6 world car of the year

De nieuwe IONIQ6 maakt de tongen los, niet alleen bij de consument, maar ook bij de schrijvende pers. Jaarlijks verkiezen 48 journalisten uit 22 landen de beste auto’s van het jaar. Voor het 2e jaar op rij valt een auto uit de IONIQ reeks van Hyundai in de prijzen. Vorig jaar was dat de IONIQ5, dit jaar neemt de IONIQ6 het stokje over. Naast de belangrijkste categorie (world car of the year) wint de IONIQ6 in de categorie voor design en beste elektrische auto van 2023. Dit onderstreept nogmaals dat Hyundai de benchmark is als het gaat om het bouwen van de beste elektrische auto’s.

Hyundai IONIQ 6 offerte aanvragen

Lage CW waarde

Met een uitzonderlijk lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 is de IONIQ 6 een van de meest aerodynamische en energiezuinige EV’s op de markt. De officiële actieradius volgens WLTP is maar liefst 614 kilometer* op een volle batterij. De elektrische streamliner verbruikt in de standaarduitvoering met achterwielaandrijving en 18-inch wielen 13,9 kWh per 100 kilometer.

Rustgevend interieur

SangYup Lee, Executive Vice President en Head of Hyundai Global Design Center. ‘We hebben van het interieur een persoonlijke, rustgevende ruimte gemaakt die functionaliteit biedt. Daarmee hebben we het EV-design naar een hoger niveau getild.’

(Proef)rijden bij Autogroep Twente

De IONIQ6 is binnen bij Autogroep Twente en staat klaar voor een proefrit. We hebben zelfs meerdere modellen snel leverbaar! Wacht niet langer en kom zelf kijken of de IONIQ6 jouw volgende auto gaat worden!

Hyundai IONIQ 6 proefrit aanvragen

HomeNieuwsIONIQ6 World car of the year!