IONIQ5 N gepresenteerd tijdens festival of speed. 14 juli 2023

De IONIQ 5 N, het eerste elektrische high-performance model van Hyundai’s sportieve label N, beleefde vandaag zijn wereldpremière op het Goodwood Festival of Speed in West Sussex, Engeland. De IONIQ 5 N vertegenwoordigt de elektrificatietoekomst van Hyundai’s sportdivisie en is een nieuwe manier voor liefhebbers van high-performance auto’s om hun passie voor rijden op de weg én het circuit te elektrificeren.

De IONIQ 5 N belichaamt de langdurige traditie van Hyundai om hoogwaardige mobiliteit te bieden, samen met de sportieve, op de bestuurder gerichte N-modellen. Het N-label maakte in 2014 een comeback in het World Rally Championship (WRC), wat resulteerde in meerdere wereldtitels. Die successen hebben geleid tot een winnaarsmentaliteit die terug te vinden is in de high-performance N-modellen. Nu zijn we toe aan de volgende stap waarbij de bekroonde IONIQ 5, gebouwd op het E-GMP-platform, de perfecte basis vormt voor N’s eerste volledig elektrische high-performance model.

De IONIQ 5 N is het nieuwste technologische hoogstandje van Hyundai N. De ervaringen die Hyundai N opdoet met de IONIQ 5 N zullen in de toekomst terug te vinden zijn in nieuwe EV’s van het merk, met als strategisch doel Hyundai’s algehele concurrentiepositie te vergroten. De IONIQ 5 N is de eerste stap in deze strategische verschuiving, met daaropvolgend andere nieuwe elektrische N-modellen.

‘Hyundai N is hét voorbeeld van technologisch leiderschap binnen Hyundai Motor Company’, aldus Jaehoon Chang, president en CEO van Hyundai Motor Company. ‘De winnende combinatie van technologische knowhow en ervaring in de autosport van ons N-label zorgt voor nog betere prestaties van onze modellen. Dat allemaal heeft geresulteerd in de IONIQ 5 N, een baanbrekende elektrische high-performance auto. De IONIQ 5 N zal de concurrentiepositie van alle Hyundai-modellen verder versterken. Dát is het bestaansrecht van het N-label.’

De IONIQ 5 N combineert het Electrified-Global Modular Platform (E-GMP), waarop ook de IONIQ 5 en IONIQ 6 zijn gebouwd, met N’s technologieën die zijn ontwikkeld in de autosport. Daarbij maakt het gebruik van N’s expertise op het gebied van ‘rijdende laboratoria’ – zoals de RM20e, RN22e en N Vision 74 – om de prestaties verder te maximaliseren en te voldoen aan de drie vertrouwde pijlers van N: Corner Rascal, Racetrack Capability en Everyday Sports Car, oftewel strakke, perfect uitgebalanceerde machines die zowel op de openbare weg als op het circuit perfect uit de voeten kunnen.
Hyundai ioniq5

HomeNieuwsIONIQ5 N gepresenteerd tijdens festival of speed.