IONIQ 5 wereldpremière op 23 februari. 15 februari 2021

IONIQ 5

Introductie IONIQ 5 Hij komt er nu écht aan, de Ioniq 5 wordt 23 februari gelanceerd. Vanaf dat moment kan jij jouw IONIQ Project 45 reserveren door middel van een aanbetaling via Paypal. Zo ben je er zeker van dat jij als één van de eersten straks met deze auto rond rijdt. Deze versie is beperkt tot slechts 3.000 exemplaren in heel Europa en werkt op basis van het first-come, first-serve principe. De reservering is niet bindend totdat er later in het voorjaar een koopovereenkomst wordt gesloten.

Als jij jou als eerste verzekert van een IONIQ 5 dan houden wij jou op de hoogte van updates over features en de bouwstatus. ook krijg je een uitnodiging voor het belevingsevenement dat georganiseerd gaat worden.

E-MGP

De IONIQ 5 is de eerste auto die gebouwd gaat worden op het nieuwe E-MGP platform, dat speciaal voor electrische modellen ontworpen is. Dit platform biedt een wielbasis van maar liefst 3 meter, wat zorgt voor ongekende interieurruimte. Ter vergelijk; de Hyundai Tucson staat op een wielbasis van 2meter 77 en bijvoorbeeld een Audi Q8 staat ook nog altijd op een kleinere wielbasis.

800 volt

800 volt, wellicht zegt het jou niet zo veel maar het is wel een revolutie in EV land. Tot op heden zijn bijna alle elektrische auto’s voorzien van een accupakket met een spanning van rond de 400 volt. Hoe hoger het voltage, des te meer energie kan je transporteren. Met 800 volt is bij de zelfde hoeveelheid ampères jouw auto 2 x zo snel vol. Dat betekent van 10 naar 80% accu in slechts 18 minuten!

Duurzaamheid

Een deel van de bekleding bestaat uit grondstoffen die zijn gewonnen uit suikerriet. Bovendien wordt gerecycled garen uit PET-flessen gebruikt bij de vervaardiging van de stoffen bekleding van de stoelen. Onze lederen stoelen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen waarbij lijnzaadolie is gebruikt in plaats van dierlijke producten.

Vehicle to Load

De IONIQ 5 is uitgerust met Vehicle-to-Load-technologie (V2L). Daarmee kun je extra vermogen van de voertuigaccu ontladen om andere elektrische apparaten van energie te voorzien.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

HomeNieuwsIONIQ 5 wereldpremière op 23 februari.