Het nieuwe gezicht van Hyundai 11 januari 2021

Hyundai komt met zowel een compleet nieuwe versie van de i20, als de Tucson. Deze modellen hebben in elk geval één ding gemeen: het design is vernieuwend en absoluut anders dan je van Hyundai gewend bent. Wij zijn al fan, daarom laten we jou graag kennis maken met de vernieuwde stijl van Hyundai.

Sportievere look dankzij nieuwe ontwerpfilosofie

Hyundai gooit het qua design over een compleet andere boeg. Hyundai spreekt zelf over een ontwerpfilosofie rondom de thema’s proporties, architectuur, styling en technologie. “We willen dat onze klanten in vervoering raken.” Een mooi marketingverhaal, maar hoe ziet dat er dan uit? Wat ons betreft ogen de nieuwe modellen veel dynamischer en sportiever. Ruimer bovendien. Subtiele lijnen, gewaagde verlichting en speelse elementen geven de auto’s een volstrekt nieuwe look.

Hyundai i20 - nieuw design

De nieuwe Hyundai i20

Hoewel de prijs/kwaliteit van Hyundai al jaren onbetwist is, kregen ze vaak de kritiek dat hun ontwerpen degelijk en zelfs een tikkeltje saai waren. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar wat ons betreft is daar met deze nieuwe modellen absoluut geen sprake meer van.

nieuw design Hyundai Tucson

Hyundai Tucson – nieuw design

Zuinig en duurzaam

Hyundai wil het meest duurzame automerk ter wereld zijn. Behalve het nieuwe design is er daarom ook veel focus op de verduurzaming van de aandrijving. Zo zijn de meeste motoren van de i20 en alle motoren van de i30 en Tucson voorzien van (mild) hybride technologie. Hyundai levert de nieuwe Tucson met het grootste aanbod geëlektrificeerde aandrijflijnen in het SUV-segment. Zo verschijnt de nieuwe Tucson onder andere op de markt in een hybride-, plug-in hybride en 48-volt mild hybrid-aandrijflijn.

Technologie en veiligheid

Elke nieuwe Hyundai wordt nog altijd geleverd met 5-jaar fabrieksgarantie, ongeacht het aantal gereden kilometers. Hyundai voorziet zowel de i20 als de Tucson van het zeer uitgebreide veiligheidspakket ‘SmartSense’. Dit veiligheidspakket zorgt onder alle omstandigheden voor extra veiligheid en gemoedsrust, ook bij lage snelheden en tijdens parkeren.

Zowel de Tucson als de i20 zijn verkrijgbaar met:

  • Navigatie gebaseerde Smart Cruise Control (NSCC)
  • Leading Vehicle Depature Alert (LDVA)
  • Lane Following Assist (LFA)
  • Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA)
  • Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA)
  • Intelligent Speed Limit Assist (ISLA)
  • Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) met herkenning van voetgangers en fietsers
  • Lane Keep Assist System (LKA)
  • Driver Attention Warning (DAW)
  • High Beam Assist (HBA)

De nieuwe Tucson: meer comfort en gebruiksgemak

Dankzij nieuwe voorzieningen biedt de nieuwe Tucson nog meer comfort. Niet alleen voor jou als bestuurder, maar ook voor je medepassagiers. Zo is er een klimaatregeling met 3 zones zodat je de temperatuur voor zowel de passagiers achterin, als naast je, optimaal in kunt stellen. Bovendien zorgen geventileerde en verwarmbare stoelen voorin en verwarmbare stoelen achterin voor meer comfort voor bestuurders en passagiers. Met de zogenaamde Rear Sleeping Mode kunnen bestuurder en bijrijder voorin naar muziek luisteren, zonder de slapende inzittenden achterin te storen. Het signaal naar de luidsprekers achterin wordt dan onderbroken.

interieur nieuwe Hyundai Tucson

Interieur nieuwe Hyundai Tucson

Meer ruimte

Hyundai bouwt de geheel nieuwe Tucson op een eveneens geheel nieuw platform. Dit heeft niet alleen geresulteerd in dynamischere proporties, maar ook in een veel ruimer interieur. Deze SUV is ruimer dan ooit.

De geheel vernieuwde i20 staat in onze showroom en de Tucson is vanaf begin 2021 te bewonderen in onze showroom.

De i30 is grondig gemoderniseerd

De i30 gaat in zijn huidige vorm sinds 2017 mee. Na 3 jaar is het dan tijd voor een grondige facelift. Van buiten herken je hem aan zijn nieuwe front en achterzijde; onder de kap zijn de verschillen groter. De basis 1.0TGDi motor is voorzien van mild hybride techniek en IMT intelligente handgeschakelde versnellingsbak.

Nieuw is dat deze motor nu ook met automaat te krijgen is. De 1.4TGDI is vervangen door een nieuwe 1.5TGDi, ook met mild hybride techniek. Hierdoor is het vermogen gestegen van 140 naar 160PK. De nieuwe i30 is gelijk ook met het gewilde N-line sportpakket te krijgen, dat nu ook op de stationwagon leverbaar is. Bluelink is ook geïntroduceerd in de nieuwe i30.

HomeNieuwsHet nieuwe gezicht van Hyundai