Duurzame ontwikkelingen bij Autogroep Twente 28 november 2018

Bij onze 3 vestigingen in Almelo, Hengelo en Enschede worden momenteel 300.000 KWh aan zonnepanelen gelegd. Hierdoor kunnen wij straks voorzien in onze eigen elektriciteit. In 2019 wordt er nogmaals 500.000 KWh aan zonnepanelen toegevoegd en worden de daken van de autobedrijven optimaal benut. Daarnaast zullen ook de daken van Autolease Twente en Autoschade Twente (voorheen Autoschade Jelle) opgevuld worden. Deze 500.000 KWh zal terug geleverd worden aan het elektriciteitsnet. Op deze manier kunnen we 125 huishoudens voorzien van stroom.

24/7 opladen met Groene Stroom

Behalve de stroomvoorziening van onze garagebedrijven zullen de zonnepanelen ook onze laadpalen van stroom voorzien. We zijn hiermee ook een van de weinige oplaadpunten in de regio die echt 100% groene stroom kan garanderen”. Autogroep Twente heeft meerdere laadpalen per vestiging die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn.

Met het dealerschap van Hyundai hebben wij een merk in huis dat de ambitie heeft om het meest duurzame automerk ter wereld te worden. De verduurzaming van onze bedrijfspanden sluit prima aan bij deze ambitie. Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor het ontplooien van nieuwe duurzame initiatieven. Het installeren van de zonnepanelen past in die visie.

Duurzame deelauto’s

Naast het stimuleren en faciliteren van elektrisch rijden is Autogroep Twente ook actief bezig met de ontwikkeling van andere duurzame vormen van mobiliteit.  Zo willen we onder de naam Carsharing Twente het aantal deelauto’s in Twente het komend jaar fors verhogen. De gemiddelde auto staat 23 uur per dag stil. Dat kan eenvoudig anders door het delen van auto’s. Wat ons betreft zijn de zonnepanelen en laadpalen ook slechts het begin van onze verduurzaming.

HomeNieuwsDuurzame ontwikkelingen bij Autogroep Twente