Donatie museum buurtspoorweg 7 juni 2023

Afgelopen zaterdag 3 juni hebben Autogroep Twente en Autolease Twente samen hun jaarlijkse Familiedag georganiseerd bij het sfeervolle Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Meer dan 2.000 klanten genoten van een nostalgische dag, omringd door de geur van kolen en olie en het geluid van stoomtreinen.

Behoud van historisch materieel afhankelijk van vrijwilligers en giften

Op deze bijzondere dag reden maar liefst 8 stoomtreinen vol met enthousiaste klanten heen en weer tussen Haaksbergen en Boekelo. Het museum, dat vrijwel volledig afhankelijk is van vrijwilligers, giften en donaties, zet zich in voor het behoud van historisch materieel en de exploitatie van een deel van de Geldersche Overijsselsche Lokaalspoorlijn.

Restauratie van nostalgisch rijtuig uit 1901

Eén van de huidige projecten is de restauratie van de NCS1820, een lokaalspoor rijtuig uit 1901 dat perfect past in het verhaal dat het museum levend wil houden. Daarnaast draagt Museum Buurtspoorweg actief bij aan het overdragen van technische kennis op de jongere generatie, een initiatief dat van groot belang is gezien het tekort aan technische mensen in de huidige arbeidsmarkt.

Bijdrage namens Autogroep Twente & Autolease Twente

Autolease Twente, Autogroep Twente en Hyundai motor Nederland juichen deze initiatieven toe en hebben gezamenlijk een bedrag van €4.500,- gedoneerd om de restauratie van de NCS1820 mede te kunnen financieren. De betrokken partijen kunnen niet wachten tot het rijtuig weer op de rails staat en bezoekers mee terugneemt naar het begin van de 20e eeuw.

Met deze steun kan Museum Buurtspoorweg blijven groeien en bezoekers blijven verrassen met unieke en authentieke ervaringen. Help mee om het museum op de rails te houden! Het draait voor 90% op vrijwilligers en is grotendeels afhankelijk van donaties. Doneren kan al vanaf €5,-.

Donatie Museum Buurtspoorweg »

HomeNieuwsDonatie museum buurtspoorweg