N-line: de sportieve lijn van Hyundai 23 maart 2022

Met de introductie van de i30N in 2018, bewees Hyundai dat het naast moderne en zuinige auto’s, ook heel goed sportieve auto’s kan bouwen. Krachtpatsers met stuk voor stuk krachtigere motoren en een zeer sportieve uitstraling. Hoewel de N-serie direct op een grote groep fans kon rekenen. Waren ze commercieel gezien vanwege het verbruik en de hogere prijs niet voor een groot publiek geschikt.

Als antwoord op de populariteit van de N-serie kwam Hyundai al vrij snel met de N-line uitvoeringen. De sportieve look van de N-serie, maar wel de zuinige en milieuvriendelijke kenmerken zoals je van de “gewone” Hyundai’s gewend bent.

N-line: sportieve looks

De N-line is in feite een lightversie van de sportievere N versies. Voornamelijk motorisch iets minder heet, maar nog steeds de sportieve inslag. Zo zijn bij de N-lines zowel het interieur als exterieur aangepakt en is de afstemming van het onderstel ook op sportief rijgedrag afgestemd.

Kies je voor luxe of voor sportiviteit?

Door ons belastingklimaat en de milieuregels zijn de volbloed N versies van de i20, i30 en Kona hier schaars. De N-line uitvoeringen zijn juist heel gewild. Met uitzondering van de i10, is de prijsstelling voor de N-line uitvoeringen ook heel overzichtelijk. De N-line uitvoering kost namelijk hetzelfde als een Premium uitvoering. Kies je voor meer luxe? Dan ga je voor de Premium. Verkies je echter sportiviteit boven luxe? Dan is de N-line voor jou de ideale keuze.

Zuinige 1-liter turbomotor voor optimaal rijplezier

Ken je de Daihatsu Charade GTI nog? Dit piepkleine bommetje stamt uit eind jaren 80 en was met zijn 1-liter turbo met 100 pk eigenlijk zijn tijd ver vooruit. Anno 2021 is de i10 N-line veel moderner, maar nog steeds zorgt een 1.0 turbomotor en 100 pk in een kleine auto voor optimaal rijplezier.

Een N-line uitvoering voor elk model

i20 N-line

Zo is er op basis van de i20N een i20 N-line uitvoering. Door z’n sportieve looks in combinatie met een scherpe prijs, verkoopt deze auto nu al zeer goed. De i20 is ook als automaat in een N-line uitvoering verkrijgbaar.

Kona N-line

De Kona N-line is een opvallende verschijning. Onze N-line demo schitterde onlangs nog in de vergelijkstest van Autoweek, waarin de Kona het won van de Opel Mokka.

i30 N-line

De i30 N-line is leverbaar als hatchback, fastback en stationwagon. Je hebt daarbij de keuze tussen een handgeschakelde i30 N-line of een automaat. Beide net een 160 pk 1.5 turbomotor.

Tucson N-line

De Tucson N-line is helemaal nieuw in dit rijtje. Met vermogens van 235 pk tot 265 pk is dit zeker geen schaap in wolfskleren. De dikke 19 inch wielen zorgen voor een goed contact met het asfalt.

HomeHyundaiNieuwsN-line: de sportieve lijn van Hyundai