Maak kennis met de Hyundai Bayon 19 juli 2021

Nieuwe naam, nieuw model. Het assortiment van Hyundai is onlangs uitgebreid met de Bayon. Een opvallende cross-over die gepositioneerd wordt tussen de i20 en de Kona. Je zou hem daarmee ook indirect als de opvolger van de in 2019 gesaneerde ix20 kunnen zien. Het design is gebaseerd op de zogenaamde ‘sensuous sportiness filosofie’ zoals we deze ook al zagen bij de nieuwe i20 en Tucson. Herkenbaar aan de scherpe lijnen en vouwen.

Nieuw model specifiek voor de Europese markt

De naam Bayon is afgeleid van het Zuid-Franse plaatsje Bayonne. Daarmee onderstreept Hyundai dat het specifiek een Europese auto is. De Bayon deelt zijn motoren, uitrustingsniveau ’s en dashboard met de nieuwe i20, maar heeft wel een eigen carrosserie.

Compacte SUV met opvallend veel ruimte

De Bayon biedt voor een kleine SUV opvallend veel ruimte. Hij is 15 centimeter langer en 5 centimeter hoger dan de i20, waarop de Bayon gebaseerd is. Daarmee valt hij qua hoogte mooi tussen de i20 en de Kona in, en is hij een fractie korter dan de Kona. Ten opzichte van de i20 heeft de Bayon meer ruimte op de achterbank en een hogere zitpositie.

Standaard mild-hybride technologie

Bij de Bayon heb je enkel de keuze uit één motor met twee verschillende vermogens. Je krijgt altijd een 1 liter turbomotor. De handgeschakelde variant heeft 100 PK beschikbaar en de versie met automaat 120 PK. Daarnaast wordt de motor ondersteund door een kleine 48 volt elektromotor. Deze kan remenergie opslaan en vrijgeven wanneer nodig. Stekkeren is niet nodig. Het aanhangergewicht is 1.110 kg en de kogeldruk is 75 kilo. Mede door de elektrische hulp komt de Bayon vlot en soepel van zijn plek.

De handgeschakelde versie van de Bayon is voorzien van Hyundai ’s unieke iMT transmissie met 6 versnellingen. Dit systeem bespaart brandstof door zelf te ontkoppelen wanneer je het gas loslaat.

Veiligheid door diverse rijhulpsystemen

Hyundai staat bekend om de rijke uitrusting als het aankomt op rijhulpsystemen en veiligheid. Dat zien we ook terug bij de Bayon. Zo is da Bayon in staat om de auto binnen de weglijnen te houden, maar kan hij ook waarschuwen voor overstekende voetgangers. De luxere versies beschikken zelfs over een functie om de snelheid automatisch aan te passen aan de geldende limieten.

Gemak dankzij Bluelink

De Bayon Comfort Smart en de Bayon Premium zijn voorzien van Bluelink. Daarmee kun je onder andere op afstand met je telefoon, deuren openen en sluiten. Meer je kunt met dit systeem bijvoorbeeld ook onderweg een vrije parkeerplaats opzoeken. Of de voordeligste benzinepomp. Bluelink voegt extra gemak toe aan jouw Bayon.

Prijzen en Uitvoeringen

De Bayon is leverbaar in 3 uitvoeringen: i-Motion, Comfort en Premium. De prijzen starten bij € 21.695,-. Daarmee is hij € 2.260,- duurder dan de i20 maar ook € 2.200,- voordeliger dan een Kona in vergelijkbare uitvoeringen. De private lease prijzen volgen later.

De Bayon is bij Autogroep Twente per direct leverbaar. Wil je nog deze zomer rijden in de Bayon? Dat kan, we hebben namelijk al zo’n 20 auto’s uit voorraad beschikbaar.

Bekijk actuele voorraad van de Bayon
HomeHyundaiNieuwsMaak kennis met de Hyundai Bayon