IONIQ 6: het silhouette van een nieuw tijdperk 27 juli 2022

Het nieuwe tijdperk van Hyundai begint hier

Een tijdloos, nieuw design. Gestroomlijnd en klaar voor de weg. Het is zover. Bijna twee jaar nadat de Hyundai IONIQ 6 voor het eerst getoond zou worden in Genève betreedt de nieuwe auto de markt. Veel is er nog niet bekend over de IONIQ 6, maar Hyundai heeft ons al een voorproefje gegeven van wat we mogen verwachten.

De volgende stap in elektrisch rijden

Dit jaar is de IONIQ 5 uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Een primeur, omdat het de eerste keer is dat een volledig elektrische auto deze onderscheiding ontvangt. De IONIQ 5 heeft zijn overwinning mede te danken aan de aantrekkelijke rijeigenschappen en slimme functionaliteiten voor (caravan)kampeerders.

De IONIQ 5 was al enorme prestatie, maar de IONIQ 6 overtreft deze met vlag en wimpel.

Gestroomlijnd en volledig uniek

De IONIQ 6 heeft een volledig gestroomlijnd windtunnelmodel. Het zeer aerodynamische design zorgt voor een optimale rijervaring. Hyundai heeft gekozen voor een Sedan-ontwerp met een laag front, actieve luchtinlaten en een dubbele spoiler op de achterzijde.

Niet alleen de buitenzijde is aantrekkelijk. Ook de binnenzijde is aanlokkelijk voor mensen die waarde hechten aan voldoende ruimte in de auto. De IONIQ 6 biedt zowel voor- als achterin voldoende beenruimte. Dit maakt het een ideale auto voor lange afstanden.

Geproduceerd met gerecyclede materialen

De binnenruimte is gelijktijdig ontworpen met het exterieur. De ontwerpers hebben hierbij rekening gehouden met het gebruik van duurzame, gerecyclede materialen. Voor de buitenzijde is pigmentverf van afgedankte banden gebruikt. Voor de binnenzijde PET-flessen, biologische verf en visnetten.

Veilig en comfortabel

Naast de moderne uitstraling van de IONIQ 6 gaat de gloednieuwe auto ook mee met de huidige veiligheid- en comfortstandaarden. Het heeft een geïntegreerd, ergonomisch ontworpen bedieningspaneel dat centraal is geplaatst om afleiding op de weg te verminderen. Door de locatie van het paneel verhoogt Hyundai de veiligheid van zijn klanten. Voor verdere verbetering van de veiligheid is er gekozen voor camera’s als zijspiegels.

Het logo van de Hyundai is weggehaald van het stuur en is vervangen door vier vierkantjes. Aan de hand van deze vierkantjes weet de automobilist hoeveel acculading over is en of er wordt gewerkt met voice command.

We moeten nog even wachten tot alle details bekend worden gemaakt, maar lang duurt het niet meer. 14 juli publiceert Hyundai alle specificaties van de IONIQ 6.

Houd onze website in de gaten voor meer updates.

 

HomeHyundaiNieuwsIONIQ 6: het silhouette van een nieuw tijdperk