Hyundai Tucson: trekauto van het jaar 2021 21 juli 2021

trekauto van het jaar

Met het winnen van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2021 bewijst de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid als caravantrekker de allerbeste keus te zijn. Maar hoe kwam die overwinning eigenlijk tot stand? Het tijdschrift KampeerKampioen van ANWB Kamperen rapporteert (lees verder onder de foto).

trekauto van het jaar

De Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid is uitgeroepen tot ANWB Trekauto van het Jaar 2021.

Finale verkiezing Trekauto van het Jaar

Elke maand voelt KampeerKampioen een veelbelovende nieuwe trekauto aan de tang. Aan de hand van die rijimpressies selecteert ANWB Kamperen drie nieuwkomers die de beste indruk achterlieten. Om voor de finale van de verkiezing Trekauto van het Jaar in aanmerking te komen, moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden:

  • Minimaal 1.350 kg trekgewicht volgens ANWB-advies
  • Een maximale aanschafprijs van € 40.000 voor de gereden motorisering in de basisuitrusting
  • Geen zwaarwegende wijzigingen na de eerder gemaakte rij-impressie
  • Nog nieuw leverbaar en opgenomen in het reguliere Nederlandse leveringsprogramma van het merk
Hyundai Tucson Hybrid

Volgens ANWB Kamperen is de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid de beste auto om een caravan te trekken.

TUCSON met dodehoek controlesysteem

Alle kandidaten worden onder dezelfde omstandigheden getest: op een speciaal, uitgekiend traject op de openbare weg en met een caravan die overeen komt met ‘de gemiddelde Nederlandse caravan’, oftewel een opbouwlengte van circa 4,5 meter en een massa van 1.350 kg. Ook tellen aandachtspunten zoals binnenruimte en comfort mee bij de uiteindelijke keuze.

‘Een absolute attractie van de TUCSON is het dodehoek controlesysteem’, vermeldt het juryrapport. ‘Twee camera’s die onder de buitenspiegels hangen brengen via een beeldschermpje in het instrumentenpaneel in beeld wat zich tijdens het veranderen van richting in de dode hoek bevindt. Eén van de juryleden merkte op dat hij wanneer er een bocht gemaakt moest worden zelfs meer op de schermpjes zag dan in de hulpspiegels.’

Hyundai Tucson dodehoek controle

Een absolute attractie van de Hyundai TUCSON is het dodehoek controlesysteem.

Concurrenten op alle fronten de baas

In de finale van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2021 was de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid zijn concurrenten – de Ford Kuga 2.5 PHEV en de SEAT Leon 1.5 eTSI. – op vrijwel alle fronten de baas. Volgens de jury van ANWB Kamperen maakt de Hyundai TUCSON vooral indruk met zijn sterke hybride-aandrijflijn, goede weggedrag en rijke uitrusting.

Ontdek de Tucson Hybrid
HomeHyundaiNieuwsHyundai Tucson: trekauto van het jaar 2021